lauantaina

Hapankaalisalaatti

Kahdelle-neljälle:

300 g hapankaalia
1 iso sipuli
1 prk smetanaa


Parasta juuri nyt: hapankaali! Kuinka siihen tuleekaan himo. Siksi reseptistä riittää syöjistä riippuen: kahdesta neljään. Salaatti on myös erittäin helppo valmistaa. Hienonna aluksi sipuli. Kaada se kulhoon ja lisää valutettu hapankaali. Lusikoi joukkoon purkillinen smetanaa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoamista. Parasta hapankaalia saa mielestäni ostaa Viipurin torilta, mutta myös Rasilaisen ja Pirkan (joka on Rasilaisen valmistamaa) luomuhapankaali on ihan ok. Hapankaalisalaatti sopii loistavasti rasvaisen lihan, kuten ylikypsän possun kanssa.

2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Tätä on varmaan pakko kokeilla ensi tilassa, rakastan hapankaalia ja smetanaa, joten ne samassa ruoassa ei voi olla muuta kuin ihanaa... ;)

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Siiri, kiva kun olet löytänyt tiesi tänne. Ja jos rakastat hapankaalia, kokeile tätä ihmeessä!